Fasolka szparagowa najczęściej na naszych stołach króluje w połączeniu z bułką tartą.
Ponieważ lubię eksperymentować postanowiłam wypróbować przepis, który znalazłam w internecie fasolka szparagowa - mam nadzieję, że autor się nie obrazi.
Moją fasolkę zjedliśmy w połączeniu z ziemniaczkami, kotletami kalafiorowymi i mizzerią z ogórków i pomidorów.
Pycha.
1. Fasolkę myjemy i usuwamy końcówki
2. Gotujemy fasolkę w dobrze osolonej wodzie, ale tak, żeby nie była zbyt miękka
3. Cebulę obieramy, kroimy w wiórka i podduszamy na patelni - zdejmujemy do miseczki
4. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na cząstki i dusimy na patelni aż staną się miękkie - z dodatkiem ziół prowansalskich
5. Do duszących się pomidorów dodajemy wygnieciony przez praskę czosnek
6. Dodajemy ugotowaną i odsączoną fasolkę
7. Chwilkę dusimy i gotowe!:)
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!
Katalog stron
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz