Szukaj...

poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Fasolka po prowansalsku - wegetariańska

Fasolka szparagowa najczęściej na naszych stołach króluje w połączeniu z bułką tartą.
Ponieważ lubię eksperymentować postanowiłam wypróbować przepis, który znalazłam w internecie fasolka szparagowa - mam nadzieję, że autor się nie obrazi.

Moją fasolkę zjedliśmy w połączeniu z ziemniaczkami, kotletami kalafiorowymi i  mizzerią z ogórków i pomidorów.
Pycha.

1. Fasolkę myjemy i usuwamy końcówki
2. Gotujemy fasolkę w dobrze osolonej wodzie, ale tak, żeby nie była zbyt miękka
3. Cebulę obieramy, kroimy w wiórka i podduszamy na patelni - zdejmujemy do miseczki

4. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na cząstki i dusimy na patelni aż staną się miękkie - z dodatkiem ziół prowansalskich
5. Do duszących się pomidorów dodajemy wygnieciony przez praskę czosnek
6. Dodajemy ugotowaną i odsączoną fasolkę
7. Chwilkę dusimy i gotowe!:)

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!

Katalog stron Portal dla kobiet

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz